Current shop : Europe
Current shop : Europe
Varför ska jag välja ett canvastält i 100% bomull
Canvastält i 100% bomull har mycket längre livstid än de motsvarigheter som är tillverkade i nylon eller polyester. Allt du behöver göra är att behandla dem då och då, rätt sällan faktiskt. Bomullscanvasen kan enkelt rekonditioneras mot vatten, mögel och UV-strålning med miljövänliga produkter som är enkla att applicera. Du kan till och med låta din barn göra det. Du kan beställa produkterna här på hemsidan.

Till skillnad från vanliga campingtält känns bomullstält aldrig fuktiga inuti eftersom materialet andas. Vi på CanvasCamp strävar inte efter att sälja dig en ny modell varje år utan våra tältmodeller är designade och testade och är här för att stanna. Vi vill att ditt tält från CanvasCamp ska hålla år efter år efter år. Som jämförelse är många nylontält vi testat obekväma, fuktiga och saknar den själ och skönhet våra tält är kända för.

Hur lång livstid har ett canvastält?
Alla våra canvastält är fyrsäsongstält och tillverkade 100% bommull. De är behandlade med 100% miljövänliga, giftfria och biologiskt nedbrytbara medel. Men det endast Sibley PRO, Sibley ProTech och Diamond Fire som bör vara uppställda under långa perioder i sträck. Alla andra canvastält är avsedda för regelbunden användning men bör inte vara exponerade för väta och uv-strålning under längre perioder. Tar du väl hand om ditt tält och behandlar det med avsedda miljövänliga medel samt förvarar det riktigt torrt, kan du ha glädje av ditt CanvasCamp-tält i upp till 15 år. Vi rekommenderar att du behandlar tältet med Ultramar Protector efter ungefär tre månaders användning.

Tältets skick och livstid kan påverkas av flera faktorer: o Naturens egen smuts: trädkåda, fågelbajs, sand, salt… o Smuts som vi orsakar: fläckar från matlagning, vin, solkräm… o Typ av terräng det används i o Vädrets makter: Luftföroreningar, UV-strålning, längre exponering för vatten o Hur du reser tältet o Hur intensivt du använder tältet o Hur du rengör, torkar och förvarar ditt tält Vi rekommenderar starkt att du bara förvarar tältet helt torrt. På så sätt förlänger du dess livstid har du alltid ett fräscht tält när du vill använda det. Du kan packa ihop tältet vått men bör packa upp det när du kommer hem och låta torka det ordentligt.

Ska jag välja ett Sibley PRO och icke-PRO-tält?
Till skillnad från våra Standard, Deluxe och Ultimate tält är PRO-serierna designade för professionell användning och kan vara uppställda under långa perioder. De har en ännu mer slitstark canvas som är tjockare med ännu högre mögelresistens. De är också utrustade med insektsnät för dörren som standard samt kraftigare rep och tältpinnar.

Eftersom våra icke-PRO tält är designade för friluftsliv och inte bör stå uppställda mer än några veckor i taget är de utrustade med tältpinnar och rep i standardutförande. De som inte har fastsydda insektsnät saknar också kardborrefästen för myggnät i dörren. Dessa fästen kan du dock enkelt installera själv genoom att sy fast kardborre eller öglor i ditt tält.

Vilket av icke-pro tälten ska jag välja: Sibley Standard, Deluxe eller Ultimate?
Våra Standard Sibley tält har en väldigt populär funktiond: Du kan rulla upp tältets sidor för att se omgivningen och få in svalka på varma dagar. Standard-seriens golvdukar är inte fastgjorda i tältet och tillverkade av Oxford polyester, 180 g/m². Denna "vanliga" golvduk ligger löst men har en extra flärp för att soppa vatten och insekter från att komma in.

Deluxe-tälten är inte lika tunga som de ännu robustare serierna och har en golvduk som är fastsydd i tältet som är både slitstark och mjuk att gå på (PVC 540 g/m²). Golvduken går upp 12 cm på väggen vilket gör att vatten, insekter och kryp har inte en chans. Den fastsydda duken gör att sidorna inte går att rulla upp.

Ultimate-tälten liknar Delux-serien med den stora skillnaden att golvduken är fäst i väggen med en dragkedja och har en ännu kraftigare golvduk. Även Ultimate är konstruerade för att användas fligitgt men bör inte stå uppställda lika permanent som PRO-serierna. Golvduken går fortfarande upp 12 cm väggen för att hindra att vatten kommer in och sidorna går att rulla upp för att släppa in utsikt och svalka.

Både Standard och Ultimate-tälten kan resas utan golvduk. Du kan också köpa till innertält för att skapa ett "rum i rummet" med golvduk.

Hur mycket utrymme får jag i ett Sibleytält
En enkel jämförelse mellan storlekarna: Sibley 300 är ett kärleksnäste för övernattning och Sibley 400 ett sovrum. Sibley 500 och 600 Twin är enrumslägenheter och Sibley 600…ett mindre hus.

Detta får du plats med:

Sibley 300:  

 • En king size säng + bagage
 • Fyra barn på madrasser eller liggunderlag

Sibley 400:  

 • En dubbelsäng + bagage samt bord och ett par stolar mm.
 • Två personer kan enkelt få plats med rejäla enkelsängar
 • Åtta barn på madrasser eller liggunderlag

Sibley 500:  

 • Dubbelt så mycket utrymma som Sibley 400
 • En dubbelsäng + mycket generöst utrymme för inredning och lyxig glamping
 • Två dubbelsängar + rum för bagage, bord, stolar mm.
 • Tre personer bor bekvämt på tre st. dubbelluftmadrasser + bagage mm.
 • Tolv barn på madrasser eller liggunderlag

Sibley 600 Twin:  

 • Två dubbelsängar + mycket generöst utrymme för inredning och lyxig glamping
 • Tre dubbelsängar + rum för bagage, bord, stolar mm
 • Tolv barn på madrasser eller liggunderlag
 • Du kan addera ett Sibley 500 vid ena dörren och få ett separat rum

Sibley 600:  

 • En bankettsal!! I detta kan du även ha konferens med 25 personer sittande i cirkel
Fraktkostnad
Undrar du hur mycket det kostar att få ditt tält eller tillbehör levererat hem? Lägg till produkten du vill köpa i kundvagnen, fyll i land, stad och postadress så kan du enkelt kalkylera fraktkostnaden. Enkelt!
Kan CanvasCamp-tält stå ute ett helt år?
Fast alla våra tält är fyrsäsongstält är det endast våra Sibley PRO, Sibley ProTech och Diamond Fire som bör användas under längre perioder i sträck. Garantin gäller inte om du är bosatt i ditt tält eller använder det kommersiellt, fastän vi försöker förhindra och korrigera eventuella problem som kan uppkomma under sådanda förhållanden. Våra PRO-tält är utrustade med en kraftigare golvduk, dörr med insektsnät, kraftigare rep och tältpinnar och har en öka motståndskraft mot mögel. Tack vare detta kan dessa tält användas året runt och under alla förhållanden.

Sibley Diamond Fire kan också användas under långa perioder. Canvastyget är vävt och behandlat på ett sätt som ökar dess slitstyrka kraftigt. På grund av detta kraftigare tyg är det både grövre och andas mindre. Diamod Fire-tälten kommer med en kraftig Delux-golvduk som är fastsydd i tältduken.

Vänligen notera att det sätt du behandlar och reser tältet, var du placerar det och hur utsatt det är för vädrets makter påverkar tältets livstid. Därför rekommenderar vi att du behandlar ditt tält med Ultramar Protector efter ungefär tre månaders användning.

Vad skiljer tält av 100% bomull från de med polyester och PU-överdrag?
Ren bomull vs. Polyesterblandad bomull

Polyester-bomullsblandningar hyllas av många i tältbranschen som det bästa materialet för tältproduktion men det kan inte mäta sig med 100% bomull när det kommer till kvalitet och hållbarhet mot vädrets makter. För att inte nämna den härliga känslan av naturmaterial. Att producera med polyesterblandad bomull är betydligt billigare och har några nackdelar. De löper större risk att läcka in vatten eftersom blandningen inte sväller när det bli blött och bryts ner av UV-strålning. Sen är det värt att påminna om att det är inte bara materialet som avgör ett tälts kvalitet. Om polyesterbomull produceras rätt och genomgår rätt behandlingar kan de i vissa fall jämföras med bomullstält.

Ren bomull vs. PU-ytbehandlad bomull

Det finns många tält på marknaden som har ett PU-ytbehandling för vattentäthet. Det plastlagret har tyvärr motsatt effekt eftersom den fukt som skapas inuti tältet inte tillåts andas ur. Dessutom går du miste om den naturliga känslan i materialet. CanvasCamps tält är behandlade till full vattentäthet och andas. I och med detta behöver du inte oroa dig för att fukt samlas i tältet.

Vilken sorts canvas använder CanvasCamp?
Bomull sväller när det blir blött och därför blir våra tält helt vattentäta när de utsätts för regn. Dessutom andas bomull och reglerar fukt vilket gör bomullstält till ett riktigt bra alternativ till syntetiska motsvarigheter. Dessutom har de längre livstid.

Vår canvas är behandlad och impregneras eftersom torkar bomull långsammare än syntetmaterial och är känsligare mot smuts och mögel. Denna behandling skyddar mot smuts, UV-strålning och mögel. Nylon och polyestertält är kända för att brytas ned efter 2 till 3 månader på grund av UV-strålningen.

Canvas för bomullstält kan delas in i tre kategorier: Lättvikt, Medelvikt och Tungvikt.
 • Lättviktscanvas väger mellan 130 och 180 g/m² och passar lättviktsutflykter till fots.
 • Medelviktscanvas väger mellan 180 och 240 g/m² och snvänds för tält som är avsedda att stå på samma plats under längre perioder
 • Tungviktscanvas väger mellan 240 och 450 g/m². Det används för att tillverka bungalowtält, grupptält och armétält.

Alla våra tält är tillverkade i tungviktscanvas på 320 g/m², 360 g/m² eller 450 g/m².

Mitt tält läcker!!!
När tältet är helt nytt kan det släppa igenom luft kring sömmarna och därmed lite vatten. Detta är mycket kortvarigt eftersom när tältet blir vått första gången sväller bomullen och skapar en 100% vattentäthet. Du kan upptäcka lätta fläckar men det är inget att oroa sig för. Efter ett tag med regn och UV-strålning kommer den skyddande behandlingen att slitas och då är det inte längre helt vattentätt. Det är därför viktigt att behandlar och impregnerar ditt tält med godkända medel.

Före EU-lagstiftningen 1995 använde många tältproducenter farliga kemikalier för att impregnera tälten. Detta är inte längre möjligt och det är en välkommen utveckling. Vi har dock beslutat att gå ännu längre och använder 100% mijövänliga, icke-giftiga och biologiskt nedbrytbara metoder för att impregnera våra tält. Du kan själv applicera de behandlingsmedel vi säljer, eller varför inte låta barnen göra det. Du behöver varken skyddskläder eller riskerar allergiska reaktioner.

Hur ska jag underhålla mitt tält?
Canvastyget måste vara helt torr vid förvaring. Förvara aldrig tältet vått i mer än någon dag för att undvika att mögel får fäste. Det skapar små svarta fläckar som är svåra att få bort. Canvastyget är redan impregnerat med antimögelmedel, men om du använder tältet ofta eller använder det i svårt väder en längre period behöver du då och då behandla det igen.

Underhållet startar i princip när du reser ditt tält. Om det inte sätts upp riktigt kommer det att dras snett vilket kan leda till onödig påfrestning för tyget. Om du får fläckar på tältet rekommenderar vi att du avlägsnar dem för att hålla tyget rent. Damm tar du bäst bort med en mjuk borste.

När bör jag impregnera mitt tält, och hur gör jag?
Över tid påverkar solens strålar hur väl tältet tål vatten. Efter 12-25 veckors användande minskar vattentätheten i tyget. Detta kan enkelt åtgärdas med ett impregneringsmedel. Finns att köpa under Tillbehör på vår hemsida.

Att impregnera ditt tält på nytt tar lite tid men förlänger ditt tälts livstid avsevärt. Dessa produkter är idag helt miljövänliga, biologiskt nedbrytbara och skadar inte oss människor. Du, eller dina barn, kan applicera dessa helt utan skyddskläder. Innan EUs reglering av kemiska produkter var dessa impregneringsmedel ännu mer hållbara men de var skadliga för miljön.

Så här impregnerar du ditt tält

 • 1. Res ditt tält och se till att det är helt torrt.
 • 2. Avlägsna eventuell smuts och damm med en en borste.
 • 3. Applicera impregneringsmedlet med en mjuk borste. Bomullen måste suga upp vätskan helt.
 • 4. Du kan också applicera vätskan med en spruta och borsta in det ordentligt i tyget.
 • 5. Låt tältet torka ordentligt, om möjligt inte i direkt solljus.

Om tyget drabbas av mögel eller alger, gör så här:

 • 1. Se till att tyget är fuktigt Moisten the cotton.
 • 2. Blanda 1 del klorin i 10 delar vatten.
 • 3. Applicera lösningen på den våta duken där det behövs och låt det absorberas i ca 30 minuter.
 • 4. Tvätta sedan av i rikligt med vatten.
 • 5. Tvätta canvasduken med Ultramar Shampoo får att få bort allt klorin.
 • 6. Låt tältet torka ordentligt.
Tåt Sibley-tält hårda vindar?
Våra Sibley-tält är mycket väl testade. Förutom alla som använder våra tält i ur och skur är kända exempel Burning Man festivalen och festivaler i Nevada som är kända för starka vindbyar och sandstormar. Våra tält påverkades inte alls medans vanliga tält flög omkring i vindarna. Inte bara är våra tält natuliga och vackra i sin konstruktion utan även aerodynamiska i sin form. Om du låter tältet stå i hård vind rekommenderar vi att du löpande justerar repen och ser till att tältpinnarna sitter ordentligt. Om inte så finnd det risk för att centrumstolpen böjs eller bryts. En övre gräns för vinstyrka anser vi vara 80 km/h.
Vilken typ av tältpinnar bör jag använda?
En viktig fråga för alla campare är ”var ska jag ställa mitt tält?”. Tältpinnar är inte utvecklade för en särskild typ av tält utan för typen av jordmån de fäst i. De flesta tält kommer med standard-tältpinnar. Dessa funkar bra på gräsmattor eller hagar, men duger inte om du vill hamra ner dem i stenig och hård jord. Det är därför en bra idé att ha alternativ med så att du kan variera var och hur du ställer upp ditt tält. Ha alltid med dig några i reserv. Trä- eller gummiklubba brukar klara av det mesta, men endast en riktig hammare klarar steniga underlag.

Guide för tältpinnar:

Sandig, lös jord: Om du ska campa vid stranden eller på sandiga underlag, eller i blöta marker, gör du bäst i att använda träpinnar. Du kan köpa dem i olika storlekar från 25 till 50 cm.

Gräs, skog, hed, lear: För vanliga jordar med begränsat med grus, rötter eller dylikt duker standard-tältpinnar bra.

Grus, rötter, hård jord: Om du stöter på grus, hård lera eller mycket rötter bör du använda robustare tältpinnar. De sågtandade är här ett bra alternativ och har mycket bättre grepp än de vanliga peggarna.

Stenig jord: Skaffa dig ett rejält set med Tyrol eller Tarzan-tältpinnar som är tillverkade av stål med förstärka huvuden. Dessa kan du hamra ner med kraft.

Övrigt: Om du planerar att låta ditt tält stå ute en hel säson rekommendearr vi T-tältpinnar. De erbjuder den mest pålitliga ankringen och håller garanterat ditt tält på plats.

Reservdelar
CanvasCamp håller alltid lager med reservdelar så att du kan reparera ditt tält vid behov. Kontakta oss så hjälper vi dig!
Reparationer
Vi har en specialiserad reparationsservice för tält som behöver lagas. Eftersom de är upptagna så är väntetiden oftast ca. en månad efter mottagandet av skadat gods. Vi rekommendear därför att du sänder tillbaka din produkt i god tid innan säsongen. Om det inte omfattas av garantin så är ditt bästa och billigaste alternativ att kontakta en lokal kapellmakare eller skräddare. De fixar det mesta. Följande rutin fungerar bäst och minskar missförstånd vid reparationsärenden.

1) Skicka oss ett email.

Skicka oss ett e-mail före du skickar varan. Vi ger dig då en offert på rekommendationen. Ju tydligare du är i beskrivningen ju korrektare blir estimatet. Fotografier är en riktigt bra idé. Om ärendet omfattas av garantin sker både reparation och frakt* på CanvasCamps bekostnad. Det enda du behöver göra då är att skicka tillbaka varan till oss. Kontakta oss för returadressen.

2) Märk ut skadan

Märk det skadade området med en färgad tejp eler sätt en lapp som tydligt indikerar var skadan är. Ju minder vi behöver felsöka dessto billigare blir det.

3) Skicka tillbaka varan

Packa tältet, eller endast duken/golvduken i en well-papp box och skicka till: CanvasCamp Industriepark 16 9031 Drongen Belgium

Vi kan även ordna returfrakten. Se till att vara tydliga med din leveransadress i kommunikationen.

4) Kolla din mail

Vi fakturerar dig kostnaden och returfrakten via mail så fort reparationen är klar. När vi mottagit din betalning skickar vi tillbaka paketet till dig.

*Eftersom fraktservice vid reparationer redan förbrukats när du skeppar tillbaka returnerad vara, återbalar CanvasCamp inga fraktkostnader.

Reklamationer
Om du ändrar dig kring storlek eller ångrar ditt köp har du 14 dagar på dig att starta reklamationsprocessen för att byta vara. Du blir då ansvarig för fraktkostnaden och eventuella mellanskillnader. Kontakta oss innan du skickar tillbaka en vara så att vi kan godkänna bytet på förhand.

Förutsatt att du återlämnar varan hel och oanvänd och i orginalförpackning återbetalar vi hela beloppet. Om det finns tecken på att varan använts betalar vi tillbaka 75%. Detta reduceras till 50% om vi upptäcker smuts, minimala skador eller om orginalförpackningen saknas. Specialbeställningar såsom skräddarsydda produkter är undantagna vår återbetalningspolicy.

Översikt:

 • 100%:

Varan returneras oanvänd, oskadad, komplett och inslagen i orginalförpackning.

 • 75%::

Små tecken på användning, komplett, intakt och i orginalförpackning.

 • 50%::

Varan har använts, saknar någon del eller orginalförpackningen saknas. Varan har mindre skador. Varan är smutsig.

 • 0%::

Du har återlämnat en underhållsprodukt eller varan är specialtillverkad.

Rabatter
Vi kan ge dig rabatt förutsatt att du köper ett större antal produkter från oss. Varje projekt är unikt och bedöms individuellt. Kontakta oss för mer information och ett förslag.
Blixtlåsr
Blixtlås utstår ibland hårda påfrestingar på grund av vind eller att människor lutar sig själva eller tunga objekt mot tältet.

Undvik slitage på blixlåsen:

 • Stäng alla blixtlås innan du reser tältet.
 • Använd lätt hand när du drar igen blixtlåsen.
 • Det kan vara en idé att ibland smörja in dem i silicon om de utstår mycket påfrestning och fukt.
 • Inspektera blixtlåsen när du fått en vara. Vi godkänner inte reklamationer av dessa när tältet använts.
Historien bakom Sibley-tältet
Sibley-tältet, eller Bell tent, uppfanns av Henry Hopkins Sibley som hade studierat Tipis under expeditioner i den amerikanska västern. Han patenterade sitt tält 1858. I en överenskommelse med det amerikanska Krigsdepartementet fick han 5 dollar för varje tält han tillverkade för armén. Eftersom Sibley anslöt sig till konfederationen under Amerikanska inbördeskriget fick han inga royalties. Den federala armén tillverkade nästan 44.000 Sibley tält under kriget. Efter Sibleys död försökte hans släktingar få in dessa royalties men fick aldrig några pengar.
Vår etikpolicy
Vi på CanvasCamp är stolta att eftersträva värden som integritet, respekt och kvalitet. Detta gäller inte bara våra produkter utan även vår service. Oetiska omständiheter såsom barnarbete, oetiska arbetsförhållanden, användande av farliga kemikalier är bannlysta från hela produktionsprocessen. För att garantera detta måste våra fabriker säkerställa dessa integritets och kvalitetsvärden. Vi använder också senaste tekniken i vår produktion för att säkerställa god praxis vid vattenpelar- och fibertest-utrustning, likväl regnrum och ljuslådor för att undersöka våra tyger. Detta är något många av våra konkurrenter saknar.
Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Ta reda på mer här.
x